Recepty Předkrmy Teplé Květákové karbanátky bez lepku

Ingredience

1 květák (středně velký)
3 vejce
kukuřičná mouka (podle potřeby)
tapiokové perly (tapioková mouka podle potřeby)
sůl
olivový olej

Postup přípravy

1

Očistíme květák a rozebereme ho na růžičky. Vložíme ho do osolené vroucí vody a krátce povaříme do poloměkka, cca pět minut.

2

Květák necháme okapat a lehce ho rozmačkáme. Vmícháme do něj vejce a přisypeme trochu kukuřičné i tapiokové mouky. Osolíme a vše důkladně zamícháme, mělo by nám vzniknout nelepivé těsto.

3

Z připraveného těsta tvoříme karbanátky silné přibližně půl centimetru. Opečeme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a máme hotovo!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3