Recepty Dětská jídla Květákové karbanátky z 5 surovin

Ingredience

1 květák (středně velký)
1 cibule (malá)
50 g parmazánu
60 g strouhanky
1 vejce (velká)
sůl

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 175 °C.

2

Květák umyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě 5 - 10 minut (podle velikosti růžic).

3

Květák slijeme, dáme do mixéru a rozmixujeme na "rýži". Nemixujeme zbytečně dlouho, jinak pustí květák příliš mnoho vody.

4

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a strouhanku, trochu soli a vejce.

5

Ze směsi tvarujeme malé kousky, klademe je na plech a pečeme z každé strany 15 - 20 minut dozlatova.

6

Tip: Květákové paličky jsou vhodné jako hlavní jídlo, nebo jako příloha či snack na výlet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3