Recepty Dětská jídla Květákové karbanátky z 5 surovin
Ingredience
1 květák (středně velký)
1 malá cibule
50 gramů parmezán
60 gramů strouhanky
1 velká vejce
sůl
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 175 °C.
2
Květák umyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě 5 - 10 minut (podle velikosti růžic).
3
Květák slijeme, dáme do mixéru a rozmixujeme na "rýži". Nemixujeme zbytečně dlouho, jinak pustí květák příliš mnoho vody.
4
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a strouhanku, trochu soli a vejce.
5
Ze směsi tvarujeme malé kousky, klademe je na plech a pečeme z každé strany 15 - 20 minut dozlatova.
6
Tip: Květákové paličky jsou vhodné jako hlavní jídlo, nebo jako příloha či snack na výlet.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept