Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Květákové placičky podáváme se zeleninou nebo bramborovou kaší.
Z květáku odřízneme listy a od košťálu odřízneme růžičky. Růžičky uvaříme v osolené vodě, vaříme je jen krátce, asi 15 minut, aby se nerozvařily.
Hotový květák necháme vychladnout. Růžičky květáku rozmixujeme a smícháme je s vajíčkem a moukou. Do směsi přidáme strouhaný sýr a podle chuť opepříme a osolíme.
Ze směsi vypracujeme placky, které hned obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme placky dozlatova. Hotové placky odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.