Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Náš tip:
Pokud nemáte rádi tvaroh, můžete si dip připravit ze zakysané smetany v kombinaci s jogurtem. Dip bude mít řidší konzistenci, ale jeho výsledná chuť bude stejně dobrá a květákovým plackám určitě neuškodí.
Květákové placky pro alergiky
Pokud máte problém s trávením klasické mouky s obsahem lepku, můžete si květákové placky připravit bez ní. Jednoduše ji nahraďte moukou kukuřičnou. I v této verzi jsou květákové placky vynikající.
Květákové recepty
Pro bezlepkové strávníky máme ještě jeden tip na skvělý recept z květáku, který potěší nejen všechny celiaky, ale i ty, kdo se vyhýbají mouce, protože chtějí zhubnout. Vegetariánský zapečený květák s parmezánem a česnekem je tou správnou volbou pro lehkou, a přesto vydatnou večeři.
Rýži na různé způsoby vyzkoušel už asi každý. Zkusili jste si ale někdy doma uvařit krémovou květákovou rýži? Jedná se o nevšední přílohu, která je klasické rýži podobná pouze svým vzhledem. Její chuť vás určitě mile překvapí.
Pokud vám zbyl květák, můžete ho použít na přípravu rychlé krémové květákové polévky. Krémovou konzistenci jí dodá přidaný sýr.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák očistíme od listů, umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Najemno nastrouhaný květák smícháme v misce s moukou a vejci, osolíme, okořeníme a vytvoříme konzistentní těsto.
Plech vyložíme pečicím papírem a malou naběračkou vytvoříme z těsta menší placky.
Vložíme do trouby a pečeme na horní a spodní ohřev 15 až 20 minut.
Zatímco se pečou květákové placky, prolisujeme česnek, nasekáme petrželovou nať a smícháme spolu s ostatními ingrediencemi na tvarohový dip.
Dip podáváme vychlazený spolu s teplými nebo studenými plackami.