Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do části vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte lžíci cukru. Nechte vzejít kvásek.
V míse smíchejte mouku, hrašku, třinový i vanilkový cukr a rozehřáté máslo. Vmíchejte vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko.
Můžete přidat i špetku nastrouhaného muškátového oříšku, nasekanou část rozinek a trochu mandlí.
Dejte těsto kynout do tepla, alespoň na 45 minut.
Vykynuté těsto ještě propracujte a rozdělte na čtyři díly. Ty rozdělte po třech částech a uválejte z nich prameny. Upleťte vánočkový cop.
Položte vánočky na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě alespoň 15 minut kynout v teple.
Vánočky pomažte máslem a ozdobte mandlemi a rozinkami.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Pokud by vánočky začaly brzy zlátnout, stáhněte teplotu na 150 °C.