Recepty Dezerty Pečené Kynuté bochánky s kousky jablek obalené v cukrové směsi
Ingredience
500 g polohrubé mouky
3 lžíce moučkového cukru
1 jablko
250 ml mléka
1 kostka droždí
2 vejce
80 g másla
moučkový a skořicový cukr na obalení
Popis

TIP: Místo jablka můžeme přidat ořechy nebo sušené ovoce.

Postup přípravy
1
Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme cukr a trošku mléka. Zamícháme a necháme chvíli odstát. Následně přidáme mouku, vajíčka, zbytek mléka a důkladně promícháme. Poté těsto necháme pod utěrkou 2 hodiny kynout.
2
Z poloviny vykynutého těsta připravíme stejně velké kousky, každý kousek naplníme kostičkou jablka a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8 minut.
3
Ve větší míse smícháme moučkový cukr a skořicový cukr a ještě teplé bochánky obalíme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4