Recepty Dezerty Kynuté buchtičky se švestkovými povidly

Ingredience

500 g polohrubé mouky

100 g másla

100 g cukru krupice

30 g čerstvého droždí

250 ml vlažného mléka

soli

50 g rozpuštěného másla (na vymazání plechu a potřetí buchet)

švestková povidla

moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Droždí a lžičku cukru rozetřete v misce na kaši. Přilijte vlažné mléko, přidejte lžíci mouky, promíchejte a nechte stát na teplém místě. Kvásek by měl vzejít a pokrýt se hustou pěnou (nevzejde-li, vyčkejte pár minut; pokud to nepomůže, udělejte kvásek nový).

2

Prosátou mouku smíchejte s cukrem a solí. Uprostřed mouky udělejte důlek, vlijte do něj kvásek, mléko a žloutky.

3

Vytvořte těsto a hodně ho propracovávejte, přibližně 15 minut, než se na těstě objeví bubliny. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě po dobu 2 - 4 hodin vykynout. Čím dýl, tím líp. Po každé hodině těsto vždy znovu propracujte.

4

Vykynuté těsto vyklopte na poprášený vál. Rozválejte na centimetrový plát. Rozkrájejte na čtverce 6x6 cm.

5

Do středu každého kousku dejte vrchovatou lžičku švestkových povidel. Vytvořte šáteček/buchtičku a vložte na vymazaný plech. Omastěte.

6

Vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Než pekáč vložíte do trouby, nechte buchtičky kynout ještě asi 15 minut. Pečte dozlatohněda.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4