Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kynuté knedlíky připravíte i na páře.
Mléko v hrnku zahřejte, rozdrobte do něj droždí a zasypte krupicovým cukrem.
Nechte v teple vzejít kvásek.
V míse smíchejte mouku, vejce, přidejte špetku soli a vzešlý kvásek.
Vypracujte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte v teple kynout alespoň 30 minut.
Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu.
Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na menší díly a z nich vytvarujte placky.
Naplňte je ovocem a uválejte knedlíky, můžete si pomoci s moukou na vále.
Hotové knedlíky vařte ve vroucí vodě 5 minut z jedné strany, vařečkou je otočte a pak vařte dalších 5 minut. Přesný čas záleží na velikosti knedlíků.
Na talíři knedlíky ozdobte nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.