Recepty Hlavní jídla S masem Kynuté knedlíky s malinami a borůvkami

Ingredience

200 ml plnotučného mléka
20 g čerstvého droždí
2 lžíce krupicového cukru
300 g hladké mouky
1 vejce
1 špetka soli
150 g plnotučného tvarohu (na strouhání)
moučkový cukr
máslo
200 g čerstvých malin
200 g borůvek

Popis

TIP: Kynuté knedlíky připravíte i na páře.

Postup přípravy

1

Mléko v hrnku zahřejte, rozdrobte do něj droždí a zasypte krupicovým cukrem.

2

Nechte v teple vzejít kvásek.

3

V míse smíchejte mouku, vejce, přidejte špetku soli a vzešlý kvásek.

4

Vypracujte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte v teple kynout alespoň 30 minut.

5

Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu.

6

Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na menší díly a z nich vytvarujte placky.

7

Naplňte je ovocem a uválejte knedlíky, můžete si pomoci s moukou na vále.

8

Hotové knedlíky vařte ve vroucí vodě 5 minut z jedné strany, vařečkou je otočte a pak vařte dalších 5 minut. Přesný čas záleží na velikosti knedlíků.

9

Na talíři knedlíky ozdobte nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3