Kysané zelí do sklenic

Ingredience

20 kg nakrouhaného zelí

300 g soli

220 - 250 g cibule nakrájené na kostičky

celý kmín

koprové semínko

Postup přípravy

1

Připravíme si co největší nádobu, v níž budeme zelí šlapat či šťouchat. Postupně vkládáme zelí, posypeme cibulí, průběžně solíme a přisypáváme kmín a koprové semínko.

2

Promícháme. Když jsme spotřebovali všechny suroviny, můžeme šlapat či šťouchat pěstmi. Ale šlapáním to jde lépe. Šlapeme, dokud zelí nepustí dostatečné množství tekutiny. I při šlapání občas promícháme.

3

Pak už jen plníme do vymytých sklenic. Ve sklenicích upěchujeme cca 5 cm pod okraj a nad zelím by měla být šťáva. Uzavřeme víčky, ne úplně nadoraz, a postavíme na plech do teplé místnosti. Zelí bude kvasit cca 5 - 6 týdnů, zprvu bude ze sklenic unikat šťáva. Když přestane šťáva vytékat, víčka dotáhneme. Přemístíme do chladu a takto mi zelí vydrží celý rok až do další várky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4