Recepty Dětská jídla Hlavní jídla La peperonata…aneb jídlo chudých plné papriky a rajčat

Ingredience

1 cibule (1-2)
3 čerstvé červené papriky
1 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
500 g rajčat (čerstvých nebo loupaných)
zelené olivy

Postup přípravy

1

Nakrájíme cibuli na tenké plátky a dáme ji osmahnout na olivovém oleji.

2

Jakmile lehce zezlátne, přidáme papriky nakrájené na proužky.

3

Vše smažíme na mírném ohni zhruba 20 minut, dokud papriky nezměknou.

4

Následně je zalijeme octem a posolíme.

5

Přidáme rajčata a olivy a za občasného míchání necháme na mírném ohni pomalu bublat zkruba dalších 20 minut. Papriky musí být měkké, ale nesmí zkašovatět.

6

No a to je vše, podávíme teplé nebo studené nebo jako přílohu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3