Ingredience

1 balení bezlepkových lasagní
600 g mraženého špenátu
300 ml mléka
200 ml smetany na vaření
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
parmazán
1 špetka muškátového oříšku
4 lžíce bezlepkové mouky
slunečnicový olej
3 lžíce másla

Postup přípravy

1

Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji. Přidáme drcený česnek a krátce opražíme. Vložíme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme ještě krátce povařit.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a zamícháme, aby vznikla hladká jíška. Nalijeme mléko a smetanu, dobře promícháme, aby se jíška spojila s mlékem. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti.

3

Do zapékací misky nalijeme trochu bešamelu, naskládáme plátky lasagní, špenát a znovu postup opakujeme, dokud není miska plná. Poslední vrstvu tvoří bešamel, který posypeme parmazánem. Lasagne přikryjeme alobalem.

4

Lasagne dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 40 minut s alobalem. Po 40 minutách alobal odděláme a pečeme ještě několik minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3