Ingredience

1 balení bezlepkových lasagní

600 g mraženého špenátu

300 ml mléka

200 ml smetany

2 cibule

2 stroužky česneku

sůl

pepř

parmazán

špetka muškátového oříšku

4 lžíce bezlepkové mouky

olej

3 lžíce másla

Postup přípravy

1

Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji. Přidáme drcený česnek a krátce opražíme. Vložíme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme ještě krátce povařit.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a zamícháme, aby vznikla hladká jíška. Nalijeme mléko a smetanu, dobře promícháme, aby se jíška spojila s mlékem. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti.

3

Do zapékací misky nalijeme trochu bešamelu, naskládáme plátky lasagní, špenát a znovu postup opakujeme, dokud není miska plná. Poslední vrstvu tvoří bešamel, který posypeme parmazánem. Lasagne přikryjeme alobalem.

4

Lasagne dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 40 minut s alobalem. Po 40 minutách alobal odděláme a pečeme ještě několik minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4