Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Masová směs: Nakrájíme cibuli na kousky, přidáme česnek a osmahneme doměkka.
Přimícháme maso a restujeme, dokud nechytne krásnou hnědou barvu.
Přidáme rajčata ve šťávě, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme a vaříme asi 20 minut.
Bešamel: Ve velké pánvi osmahneme mouku na rozehřátém másle, přilijeme mléko, důkladně promícháme a vaříme, dokud směs nezhoustne.
Přidáme sýr a dochutíme muškátovým oříškem a solí.
Do pekáče vložíme první plát lasagní, potřeme ho masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tyto kroky opakujeme, dokud bešamel nebude navrchu. Následně posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme na 180 °C asi půl hodiny. Necháme lasagne vydýchat a poté je už můžeme podávat. Servírujeme ozdobené bazalkou.