Ingredience
Omáčka:
500 g mletého hovězího masa
400 g rajčata v rajčatová šťávě (krájená)
1 střední cibule
1 stroužek česneku
½ lžičky tymiánu
½ lžičky oregano
Bešamel:
50 g másla
50 g mouky
500 ml mléka
125 g mozzarelly (strouhané)
¼ lžičky muškátového oříšku
lasagne těstoviny (neuvařené!)
olej
sůl
drcený černý pepř
Dekorace:
bazalka
Postup přípravy
1
Masová směs: Nakrájíme cibuli na kousky, přidáme česnek a osmahneme doměkka.
2
Přimícháme maso a restujeme, dokud nechytne krásnou hnědou barvu.
3
Přidáme rajčata ve šťávě, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme a vaříme asi 20 minut.
4
Bešamel: Ve velké pánvi osmahneme mouku na rozehřátém másle, přilijeme mléko, důkladně promícháme a vaříme, dokud směs nezhoustne.
5
Přidáme sýr a dochutíme muškátovým oříškem a solí.
6
Do pekáče vložíme první plát lasagní, potřeme ho masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tyto kroky opakujeme, dokud bešamel nebude navrchu. Následně posypeme strouhaným sýrem.
7
Pečeme na 180 °C asi půl hodiny. Necháme lasagne vydýchat a poté je už můžeme podávat. Servírujeme ozdobené bazalkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4