Recepty Dezerty Pečené Láskyplné obálky s jahodovou náplní
Ingredience
1 balení těsto (listové)
jahody (nebo maliny)
vajíčko
krystalový cukr (na posypání)
šlehačka (dle chuti na servírování)
Postup přípravy
1
malá obálka nebo papír a nůžky (čím menší obálka, tím více koláčků), nůž nebo rádýlko na vyřezávání těsta, formička ve tvaru srdce, pečicí papír Těsto rozložíme na desku. Obálku opatrně rozlepíme a rozevřeme. Můžeme také z papíru vystřihnout kosočtverec takové velikosti, jaké budeme chtít obálky.
2
Obálku nebo kosočtverec přiložíme na těsto a ořežeme podle jejich tvaru. Ze zbytků těsta vyřízneme formičkou srdíčka. Dáme na plech vyložený pečicím papírem.
3
Na pánvi rozehřejeme jahody či maliny s cukrem.
4
Vyřezané pláty naplníme ovocem.
5
Spojíme dva boční protilehlé okraje, pak spodní tak, aby část ovocné náplně vyčnívala. Nedávejte mnoho náplně, aby nevytekla.
6
Spoje opatrně stlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a na ně položíme srdíčko. Rádýlkem nebo ostrým nožem uděláme mělké zářezy po okrajích pro efekt. Posypeme krystalovým cukrem a pečeme na 190 °C asi 15 minut. Podáváme vychlazené s dobře ušlehanou šlehačkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept