Recepty Hlavní jídla S masem Lečo ve sklenici

Ingredience

2 vejce
800 g rajčat
200 g salámu (měkkého)
2 lžíce vepřového sádla
1 cibule
500 g čerstvé červené papriky
sůl
mletý černý pepř (na dochucení)

Popis

TIP: Lečo nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo jiný pečivem.

Postup přípravy

1

Nejdříve omyjeme zeleninu a nakrájíme si ji – papriky na nudličky a cibuli na jemno.

2

Rajčata na špičce nařízneme do křížku, poté je spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky.

3

Na rozpáleném hrnci si rozpustíme sádlo, do kterého vhodíme cibulku. Necháme zpěnit a přidáme papriku. Restujeme, dokud paprika nezměkne.

4

Přidáme rajčata, osolíme a vše společně dusíme do měkka. Mezitím si vezmeme salám a nakrájíme ho na kostičky. Vsypeme do leča a prohřejeme.

5

Vedle do hrníčku rozklepneme vejce, vidličkou rozmícháme a vlijeme do leča. Tím se nám lečo hezky zahustí. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme do zavařovací sklenice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3