Recepty Hlavní jídla Těstoviny Lehké asijské nudle s kostičkami tofu pro vegetariány

Ingredience

250 g rýžových nudlí
2 lžíce limetkové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce chilli omáčky (Sriracha)
1 lžíce třtinového cukru (tmavého přírodního)
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
1 balení tofu
1 mrkev
2 stroužky česneku
6 ks jarní cibule
1 hrst čerstvého koriandru
sůl

Popis

TIP: Přimíchat můžeme i nasekané burské oříšky.

Postup přípravy

1

Nudle připravte podle návodu na obalu. Stranou si v misce smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, chilli omáčku a hnědý cukr.

2

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje, přidáme vejce a krouživým pohybem je umícháme. Dáme stranou, přidáme ještě další 4 lžičky olivového oleje a poklademe nakrájené tofu, které osmažíme dozlatova, poté dáme také stranou.

3

Přidáme na pánev ještě lžičku oleje a najemno nastrouhanou mrkev, na tenké proužky nakrájenou bílou část jarní cibulky a nastrouhaný česnek. Smažíme do měkka zhruba 5 minut, poté přilijeme limetkovou šťávu, chvilku povařte a přidejte nudle. Po jedné minutě nakonec přimícháme vajíčka, přidáme koriandr a dosolíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3