Recepty Dezerty Pečené Letní koláč s černým rybízem

Ingredience

300 g černých rybízů
190 g polohrubé mouky
160 g krupicového cukru
140 g měkkého tvarohu
140 g másla
4 lžíce mléka
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
1 lžička citronu (lžička kůry)
máslo (na vymazání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)
moučkový cukr

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Máslo nakrájíme na tenké plátky a necháme ho změknout při pokojové teplotě.

2

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který si odložíme stranou. Žloutky a změklé máslo vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny.

3

Černý rybíz odtrháme ze stopek, důkladně propláchneme a necháme okapat.

4

Mouku smícháme s práškem do pečiva a vše prosejeme. K prosáté směsi přidáme tvaroh, mléko, citronovou kůru a žloutkovou pěnu. Nakonec opatrně vmícháme rybíz a tuhý sníh.

5

Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Koláč pečeme 40 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3