Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Máslo nakrájíme na tenké plátky a necháme ho změknout při pokojové teplotě.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který si odložíme stranou. Žloutky a změklé máslo vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny.
Černý rybíz odtrháme ze stopek, důkladně propláchneme a necháme okapat.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vše prosejeme. K prosáté směsi přidáme tvaroh, mléko, citronovou kůru a žloutkovou pěnu. Nakonec opatrně vmícháme rybíz a tuhý sníh.
Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Koláč pečeme 40 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.