Recepty Polévky Letní kuřecí polévka s krutonky a bylinkami

Ingredience

2 jarní cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
1 l kuřecího bujónu
3 brambory (typu B)
2 mrkve
1 pórek
čerstvý tymián
čerstvá petrželka
100 ml extra panenského olivového oleje
toustový chléb
sůl
mletý černý pepř
½ kg kuřecích prsou

Popis

Tip: Do polévky přidejte hrášek, bude sladší.

Postup přípravy

1

Nadrobno nakrájenou jarní cibulku orestujte na másle dozlatova.

2

Cibulku zaprašte moukou a restujte, aby vznikla světlá jíška.

3

Přilejte vývar. Polévku rozšlehejte metličkou, přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a bílou část pórku. Přidejte také tymián, pepř a sůl.

4

Vařte do změknutí brambor, asi 15 minut.

5

Na posledních 5 minut přidejte uvařené kuřecí maso, nadrobno nakrájenou zelenou část pórku a petrželku.

6

Na oleji orestujte toastový chléb. Poté jej nakrájejte na krutony a ozdobte jimi polévku na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3