Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Bílky s polovinou cukru vyšleháme v tuhý sníh, opatrně přidáme zbytek cukru, mouku a olej. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme tvarohový krém. Povolené máslo utřeme s vanilkovými cukry, přidáme tvaroh a pudinkový prášek a vyšleháme hladký krém.
Upečený korpus podélně rozřízneme. Spodní část korpusu potřeme polovinou krému, přiklopíme druhou částí a potřeme zbytkem krému. Nahoru úhledně naskládáme pokrájené ovoce: borůvky,ostružiny, jahody apod.
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, polijeme jí dort a necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout. Želatina nám nebude stékat, uzavřeme-li před poléváním dort zpět do dortové formy a dáme do lednice vychladit.