Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Salát servírujeme jak přílohu k masům nebo podáváme jako hlavní chod.
Papriky očistíme, zbavíme jádřince a vnitřky naolejujeme. Připravené papriky grilujeme na mřížce v celku dokud se slupka nespálí. Poté je umístíme do mísy a přikryjeme potravinovou fólií, aby se spařili. Po pár minutách snadno oloupeme spálené slupky.
Lilek nakrájíme na cca centimetr silné plátky, nasolíme a necháme na papírových utěrkách vypotit.
Cuketu nakrájíme také na plátky, přidáme osušený lilek a vše důkladně naolejujeme.
Plátky cukety a lilku grilujeme asi 4 minuty z každé strany.
Oloupané papriky nakrájíme na proužky a servírujeme s cuketou a lilkem na talíř. Opepříme, osolíme, přidáme kousky kozího sýra, pokapeme olejem, medem a troškou balsamica.