Recepty Hlavní jídla Ryby Letní španělská paella s krevetami

Ingredience

1 lžička olivového oleje
230 g uzené šunky
3 ks cibule
2 ks čerstvé červené papriky
1 špetka šafránu
1 lžička drceného chilli
3 hrnky kuřecího bujónu
hrnky rýže Arborio
500 g krevet (loupaných)
½ hrnku zelených oliv

Postup přípravy

1

Rozpalte olej na pánvi, přidejte šunku nakrájenou na kostičky, cibuli a červenou papriku a nechte zesklovatět.

2

Přimíchejte rýži, pálivou papriku a šafrán a zalijte 2/3 vývaru. Poté přiveďte k varu.

3

Ke konci vaření (cca 15 min) stáhněte plamen na minimum a dochuťte solí či dokořeňte paprikou.

4

Vmíchejte krevety a olivy a zalijte zbytkem vývaru. Přikryjte pokličkou a vařte, dokud nejsou krevety hotové (cca 6 min).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3