Recepty Dezerty Pečené Letní tvarohový koláč s rybízem

Ingredience

220 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
100 g másla
250 g plnotučného tvarohu
4 vejce
12 g prášku do pečiva
160 g červených rybízů
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Postup přípravy

1

Čerstvý rybíz pečlivě očistíme a opláchneme vodou. Rybíz necháme okapat.

2

Máslo necháme změknout, práci nám usnadní, když máslo nakrájíme na plátky, bude měknout rychleji.

3

Aby byl koláč nadýchaný, prosejeme mouku. Do mouky přidáme prášek do pečiva.

4

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky vyšleháme s tvarohem, cukrem a změklým máslem.

5

Tvarohovou směs smícháme s prosátou moukou a na závěr vmícháme sníh.

6

Troubu předehřejeme na 180 °C.

7

Připravíme si formu na koláč. Vymažeme ji tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a na něj nasypeme rybíz.

8

Koláč pečeme asi 30 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3