Letní zeleninový salát s kuřecími stripsy bez lepku a česnekovým dresinkem
Ingredience
Kuřecí stripsy:
2 kuřecí prsa
2 vejce
3 hrnky kukuřičných lupínků bez lepku
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce mouky bez lepku
sůl
pepř
Salát s česnekovým dresinkem:
směs zeleniny (mrkev, salát, rajčata, okurka…) zelenina
200 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Kuřecí prsa omyjeme a pokrájíme na proužky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích s olejem a nakonec v podrcených lupíncích.
2
Stripsy rozendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C 25 minut.
3
Zeleninu omyjeme, pokud je potřeba, pokrájíme na menší kousky a rozendáme na talíře. Připravíme si dresink z jogurtu a utřeného česneku. Nakonec ho dosolíme a dopepříme.
4
Na zeleninu dáme až při servírování stripsy a dresink servírujeme zvlášť.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Hlavní jídla
před 2 měsíci
30 min.
Dětská jídla