Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud uděláte džemu hodně a bojíte se, že ho do půl roku nezkonzumujeme, tak ho sterilizovat (doporučuji sterilizovat cca 15 minut při 80 °C).
1/2 očištěných jahod rozmixujeme tyčovým mixérem, druhou polovinu nakrájíme na menší cca 1 x 1 cm velké kousky.
Dáme do hrnce se širokým dnem, přidáme sirup, špetku soli a přivedeme k varu. Vaříme cca 3-5 minut, přidáme kyselinu citrónovou. Promícháme a odstavíme.
Vmícháme konzervační přípravek a hned dáváme do skleniček. Důkladně zavřeme a obrátíme dolů dnem. Dáme do utěrky / ručníku a necháme vychladnout do druhého dne.