Ingredience

1 lilek
hlíva ústřičná
niva
1 jarní cibule
olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

30 minut před vařením omyjeme, nakrájíme lilek na plátky a hojně posypeme solí. Necháme jej odležet a poté plátky od soli opláchneme a pořádně usušíme. Nakrájíme na čtvrtiny.

2

Na pánvi rozehřejeme zhruba 2 lžíce oleje a lilek na ní necháme opéct, zhruba 10 minut (promíchávat, promíchávat!) Lilek si na chvíli odstavíme a na pánev s troškou oleje necháme podusit nakrájenou hlívu a jarní cibulku. Hlíva by měla po chvíli (5-10 min) změknout a pustit vodu.

3

Přidáme lilek (případně po dně nalijeme trochu vody, aby lilek nebyl na suchu), chvíli promícháváme a nakonec přisypeme nadrobno nakrájenou nivu.

4

Promícháme, necháme ještě chvíli opéct, dopepříme a dosolíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3