Recepty Předkrmy Studené Lilková pomazánka

Ingredience

2 lilky (středně velké)
1 žlutá cibule (velká)
2 stroužky česneku
2 rajčata (čerstvá)
sůl
olivový olej

Postup přípravy

1

Nakrájejte cibuli nadrobno, poté oloupejte lilky a ty nakrájejte na kostičky.

2

Lehce orestujte cibuli na trošce olivového oleje, přidejte lilek a osolte podle chuti.

3

Až budou lilky zhruba po třech minutách měkké, přidejte oloupaná rajčata. Střídavě míchejte.

4

Ke konci vaření přidejte česnek a zamíchejte. Pomazánku si vychutnáte teplou i studenou, nejlepší je ale na krajíci otoustovaného chleba./ TIP > Aby se vám rajčata dobře loupala, jemně jim zespodu nařízněte malé "x", zalejte je horkou vodou a zhruba 10 minut počkejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3