Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Lilek propícháme vidličkou.
Položíme ho na olejem vymazaný malý plech a pečeme asi hodinu.
Vychladlý lilek rozřízneme podélně na polovinu a lžící vydlabeme dužinu. Rozmixujeme ji nebo důkladně rozmačkáme vidličkou.
V míse vyšleháme vejce, přidáme prolisovaný česnek, parmezán, bylinky, sůl, strouhanku a baklažánovou dužinu.
Rukama formujeme malé pevné kuličky a rovnoměrně je obalíme v mouce.
Na rozehřátém oleji smažíme do zlatohněda z každé strany.
Rajčata nebo protlak zahřejeme v kastrolu nebo hlubší pánvi, přidáme bazalku a podle chuti sůl, případně trošku cukru. Osmažené lilkové kuličky vkládáme do rajčatové omáčky a povaříme asi 10 minut. Před podáváním můžeme posypat strouhaným parmazánem a ozdobit bazalkou.