Recepty Předkrmy Studené Lilkový “tatarák”

Ingredience

1 lilek (velký)
1 cibule
3 rajčata
1 čerstvá červená paprika
1 polévková lžíce kaparů (posekaných)
2 polévkové lžíce kečupu
2 kávové lžičky chilli omáčky (pálivé)
1 polévková lžíce worcestrové omáčky
2 stroužky česneku (velké)
mletý černý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy

1

Lilek nakrájíme na 0,5 cm kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté osušíme papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, dosolíme a restujeme, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.

2

Poté sejmeme ze zdroje tepla, vmícháme kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochutíme podle potřeby solí. Podáváme s opečeným pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3