Linecké cukroví s rýžovou moukou a rybízovým džemem
Ingredience
500 g rýžové mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 vejce
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
rybízový džem
Popis

TIP: Na potření si můžete vybrat i jiný džem, ale nejlepší jsou ty s nakyslejší chutí, která vyrovná sladkost cukroví.

Postup přípravy
1
Smícháme si rýžovou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a kůru z citrónu a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici.
2
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě 20 minut.
3
Po vychladnutí cukroví potřeme rybízovým džemem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept