Recepty Dezerty Lívance s malinovou pěnou

Ingredience

100 g másla
sůl
300 g hladké mouky
2 ks vejce
500 ml mléka
30 g moučkového cukru
15 g čerstvého droždí
Na pěnu:
500 g mražených malin
15 g moučkového cukru
6 vajec (bílky)
8 mátových listů

Postup přípravy

1

Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Lívance opékáme po obou stranách dorůžova. Pěna, ušleháme bilky s cukrem a nakonec pridame maliny + par malin si nechame vcelku na konecne ozdobeni a přidáme lístky máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3