Lívance s malinovou pěnou
Autor
Kristýna V.
Nupaky
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Jako mala jsem jezdila s prababickou na hory, do Jizerek a chdili jsme spolu do lesa na maliny, prababicka mi pak k večeři připravila vyborne livance s malinovou penou, vzala si knížku Babička a četla mi k tomu, vzpomínám na to moc ráda.
Ingredience
100 gramů másla
sůl
300 gramů hladké mouky
2 ks vejce
500 mililitrů mléka
30 gramů moučkového cukru
15 gramů droždí
Na pěnu:
500 gramů malin
15 gramů moučkového cukru
6 bílky (z vajec)
8 lístky máty
Autorův příběh
Jako mala jsem jezdila s prababickou na hory, do Jizerek a chdili jsme spolu do lesa na maliny, prababicka mi pak k večeři připravila vyborne livance s malinovou penou, vzala si knížku Babička a četla mi k tomu, vzpomínám na to moc ráda.
Postup přípravy
1
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Lívance opékáme po obou stranách dorůžova. Pěna, ušleháme bilky s cukrem a nakonec pridame maliny + par malin si nechame vcelku na konecne ozdobeni a přidáme lístky máty.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4