Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Udělejte si lívanečky ještě sladší s trochou domácí šlehačky.
Z mléka odlijeme asi 80 ml a lehce ho ohřejeme, nesmí být příliš horké, pouze vlažné. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, lžíci mouky a droždí. Kvásek uložíme na teplé místo a necháme ho vzejít.
Máslo necháme změknout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Zbytek mouky prosejeme, do mouky nalijeme zbytek mléka, přidáme změklé máslo, sůl, vejce a kvásek.
Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na teplé místo a necháme ho 30 minut kynout.
Těsto nalijeme do pánve na lívance s trochou oleje a lívanečky smažíme dozlatova z obou stran.
Hotové lívanečky odložíme na papírový ubrousek a zbavíme se tak přebytečného oleje.
Podáváme je s javorovým sirupem, borůvkami a ostružinami.