Recepty Hlavní jídla Losos na grilu s citronovými plátky
Ingredience
800 g filetovaného lososa
lžíce citronové šťávy
8 plátků citronu
lžička mořské soli
špetka pepře
2 lžíce oleje
svazek kopru
Postup přípravy
1
Lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pinzetou jej zbavíme kostiček.
2
Připravené maso pokapeme citronovou šťávou a olejem. Přidáme nasekaný kopr, sůl a pepř.
3
Lososa obložíme plátky citronu a necháme v ledničce odležet asi hodinu.
4
Maso grilujeme na rozžhaveném grilu vyloženém alobalem.
5
Plátky citronu pokládáme střídavě na gril i na lososa, aby také získaly kouřový nádech.
6
Losos by měl být uprostřed lehce narůžovělý, proto jej negrilujeme příliš dlouho.
7
Servírujeme s pečivem nebo bramborami.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
45 min.
Dezerty
před 2 měsíci