Recepty Hlavní jídla Ryby Losos v alobalové kapse k ohništi

Ingredience

4 lososové filety
½ limetky
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
mořská sůl
olivový olej

Popis

TIP: Jak vařit na ohni? Do středu ohniště položte plochý kámen. Rozdělejte malý, ale vydatný oheň a jakmile se kámen rozpálí, můžete jej použít podobně jako gril.

Postup přípravy

1

Připravíme si lososa. Z lososa použijeme filety, které položíme na alobal. Lososa ochutíme mořskou solí.

2

V misce smícháme olivový olej. Do oleje přidáme lisovaný česnek a na drobno pokrájenou petrželkovou nať.

3

Rybu pokapeme šťávou z poloviny limetky a potřeme ji ochuceným olivovým olejem z obou stran.

4

Alobal uzavřeme, ale ne úplně, aby mohlo částečně horko odcházet ven. Alobal položíme na rozpálený kámen v ohništi. Necháme jej tam asi 15 minut. Můžeme však použít také gril.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3