Recepty Hlavní jídla Ryby Lososový Samurai Burger

Ingredience

300 g lososových filetů
sůl
mletý černý pepř
20 g medu
2 čerstvé fíky
1 čínské zelí
50 g sójové omáčky
2 polévkové lžíce wasabi pasty
4 polévkové lžíce tatarské omáčky
2 housky na hamburger
1 limetka
20 g černého kaviáru

Postup přípravy

1

Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi. Zhruba 3 - 4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít.

2

Fíky omyjeme, rozkrájíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky.

3

Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sojovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne.

4

Smícháme Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou.

5

Opečeme si hamburgerovou housku z vnitřní strany.

6

Na spodní část opečené housky naneseme připravenou Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí, položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3