Recepty Hlavní jídla Lososový Samurai Burger
Ingredience
300 g lososa (filet)
sůl
pepř
20 g medu
2 fíky
1 čínské zelí
50 g sojové omáčky
2 polévkové lžíce wasabi pasty
4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
2 burgerové housky
1 limetka
20 g černého kaviáru
Postup přípravy
1
Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi. Zhruba 3 - 4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít.
2
Fíky omyjeme, rozkrájíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky.
3
Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sojovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne.
4
Smícháme Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou.
5
Opečeme si hamburgerovou housku z vnitřní strany.
6
Na spodní část opečené housky naneseme připravenou Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí, položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
15 min.
Nápoje