Recepty Polévky Luštěninová polévka

Ingredience

2 hrsti bílých fazolí ve slaném nálevu
1 hrst žlutého hrášku
1 hrst červené čočky
1 hrst hnědé čočky
1 mrkev
1 kousek celeru
1 špetka čerstvé červené papriky
1 špetka pepře
1 špetka mletého kmínu
3 kuličky celého nového koření
bobkový list
voda (podle potřeby)
majoránka
cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1 hrst Mungo fazolí
1 hrst černých fazolí

Postup přípravy

1

Den předem dáme namočit luštěniny, žlutý hrách, červenou čočku, hnědou čočku, mungo, černé fazole a bílé fazole.

2

Na druhý den si pak už jen osmahneme cibulku, k ní přidáme jednu menší mrkev nakrájenou na kostičky, kousek celeru nakrájeného na kostičky, dva stroužky česneku, špetku červené papriky, pepře, drceného kmínu, tři kuličky nového koření, bobkový list, luštěniny a vodu.

3

Vše vaříme do změknutí bílých fazolí. Nakonec dochutíme promnutou majoránkou a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3