Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou rýže, kterou je nutné několikrát propláchnout vodou. Rýži proplachujte tak dlouho, dokud není voda čirá. To je znamení toho, že jsme rýži zbavili všech nečistot.
Než začneme rýži vařit, necháme ji 30 minut odmočit. Rýži dáme vařit do vody. Vody by mělo být o 20% více než je rýže. Rýži vaříme s pokličkou a během vaření ji nesundáváme, aby únik páry rýži neznehodnotil. Rýži vaříme asi 17 minut a necháme ji deset minut odpočinout.
Než bude rýže připravena, uvaříme si octový roztok. Do hrnce nalijeme ocet a přidáme sůl a cukr. Ocet lehce nahřejeme, aby se vše rozpustilo.
Do připravené rýže rovnoměrně vmícháme octový roztok. Jakmile má rýže tělesnou teplotu, můžete začít s přípravou sushi.
Lososa nakrájíme na tenké plátky a avokádo na nudličky, které se nám budou dobře rolovat.
Plátek řasy položíme na rolovací podložku. Na plát položíme ⅓ rýže a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na vzdálenějším okraji si necháme asi 2 cm široký okraj bez rýže. Pomůže nám to při rolování. Na bližší okraj položíme lososa nebo avokádo a pomocí podložky vše srolujeme.
Jakmile je rolování hotové, potřeme konec řasy vodou a přilepíme k rolce, bude tak dobře držet. S pomocí navlhčeného nože rolku nakrájíme. Podáváme se sojovou omáčkou.