Recepty Hlavní jídla Ryby Maki sushi s lososem a avokádem

Ingredience

260 g sushi rýže
1 avokádo
190 g uzeného lososa
3 plátky sushi nori
1 lžička soli
1 lžíce krystalového cukru
2 lžíce rýžového octa
sójová omáčka

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou rýže, kterou je nutné několikrát propláchnout vodou. Rýži proplachujte tak dlouho, dokud není voda čirá. To je znamení toho, že jsme rýži zbavili všech nečistot.

2

Než začneme rýži vařit, necháme ji 30 minut odmočit. Rýži dáme vařit do vody. Vody by mělo být o 20% více než je rýže. Rýži vaříme s pokličkou a během vaření ji nesundáváme, aby únik páry rýži neznehodnotil. Rýži vaříme asi 17 minut a necháme ji deset minut odpočinout.

3

Než bude rýže připravena, uvaříme si octový roztok. Do hrnce nalijeme ocet a přidáme sůl a cukr. Ocet lehce nahřejeme, aby se vše rozpustilo.

4

Do připravené rýže rovnoměrně vmícháme octový roztok. Jakmile má rýže tělesnou teplotu, můžete začít s přípravou sushi.

5

Lososa nakrájíme na tenké plátky a avokádo na nudličky, které se nám budou dobře rolovat.

6

Plátek řasy položíme na rolovací podložku. Na plát položíme ⅓ rýže a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na vzdálenějším okraji si necháme asi 2 cm široký okraj bez rýže. Pomůže nám to při rolování. Na bližší okraj položíme lososa nebo avokádo a pomocí podložky vše srolujeme.

7

Jakmile je rolování hotové, potřeme konec řasy vodou a přilepíme k rolce, bude tak dobře držet. S pomocí navlhčeného nože rolku nakrájíme. Podáváme se sojovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3