Recepty Dezerty Nepečené Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Ingredience

Jahodová omáčka
500 g jahod
150 ml růžového vína
90 g třtinového cukru
250 g smetany ke šlehání
Makovo – tvarohové noky
1 vejce
170 g krupice
50 g mletého máku
40 g třtinového cukru
10 g makového oleje
sůl
Servírování
jahody (plátky)
mátové listy
smetana ke šlehání (trocha)

Postup přípravy

1

Makovo – tvarohové noky: Všechny suroviny dáme do mísy a rukama zpracujeme celistvé těsto.

2

Z těsta rukama vytvoříme jednotlivé noky.

3

Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou trochu osolíme.

4

Když voda vaří, opatrně do ní vhodíme noky a vaříme je dokud nevyplavou, poté je ihned děravou sběračkou vylovíme a přemístíme je do cedníku. Také je trochu polijeme řepkovým olejem, aby se neslepily.

5

Jahodová omáčka: Jahody omyjeme, zbavíme je stopky a nakrájíme je na půlky nebo na čtvrtky, které vhodíme do středního hrnce.

6

K jahodám přidáme víno a cukr a hrnec dáme na plotýnku, kterou zapneme na vyšší teplotní stupeň.

7

Nyní necháme víno vypařit a cukr rozpustit, trvá to cca 5 minut.

8

Poté přelijeme smetanu, necháme minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujeme.

9

Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijeme trochu omáčky, do ní opatrně vložíme noky.

10

Pomocí kávové lžičky ozdobíme omáčku smetanou, nakonec přidáme plátky jahod a lístky máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3