Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Den předem si uděláme čokoládovou polevu. Připravíme si vodní lázeň, do nádoby nalámeme bílou čokoládu a neustále mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Smetana nesmí projít varem. Polevu uložíme přes noc do ledničky.
Oddělíme vajíčka od bílků a z bílků ušleháme tuhý pevný sníh. Bílky vyšleháme s cukrem tak, aby nám vznikla pěna.
Mouku prosejeme a vmícháme do ní pomletý mák. Přisypeme škrob, mandle, cukr, prášek do pečiva, sůl a citronovou šťávu.
K sypkým surovinám vmícháme žloutkovou pěnu a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků.
Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C.
Dort pečeme 40 až 50 minut. Mezitím si vyndáme připravený krém a vyšleháme ho.
Hotový dort necháme vychladnout, podélně ho rozkrojíme a první polovinu korpusu namažeme krémem. Na krém položíme druhou polovinu korpusu a celý dort pomažeme zbylým krémem. Vše uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.