Recepty Dezerty Makový závin

Ingredience

300 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička rumu
2 lžičky slunečnicového oleje
sůl
voda (vlažná)
50 g másla
moučkový cukr (na posýpání)
máslo (na vymazání plechu)
Náplň
500 g mletého máku
300 ml mléka
300 g moučkového cukru
100 g rozinek
1 citron (nastrouhaná kůra)

Postup přípravy

1

Ingredience na výrobu těsta smícháme a vytvoříme těsto. Necháme odpočinout.

2

Mléko svaříme s cukrem, přisypeme mletý mák, zamícháme a necháme přejít varem. Vypneme a přidáme rozinky, jemně nakrájenou citronovou kůru a necháme vychladnout.

3

Odleželé těsto položíme na hladký ubrus, posypeme moukou, rozválíme a rukama vytáhneme na tenký plát. Necháme trochu proschnout, potom odřízneme silné okraje, lehce pokropíme částí rozehřátého másla a na půlku těsta dáme nádivku.

4

Pomocí ubrusu přehneme prázdnou polovinu přes naplněnou a přeneseme na pečicí papír na plech. Potřeme zbytkem másla a pečeme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3