Recepty Dezerty Makový závin

Ingredience

300 g hladké mouky

1 vejce

1 lžička rumu

2 lžičky oleje

sůl

vlažná voda

50 g másla

moučkový cukr (na posýpání)

tuk na vymazání plechu

Náplň

500 g mletého máku

300 ml mléka

300 g moučkového cukru

100 g rozinek

citronová kůra

Postup přípravy

1

Ingredience na výrobu těsta smícháme a vytvoříme těsto. Necháme odpočinout.

2

Mléko svaříme s cukrem, přisypeme mletý mák, zamícháme a necháme přejít varem. Vypneme a přidáme rozinky, jemně nakrájenou citronovou kůru a necháme vychladnout.

3

Odleželé těsto položíme na hladký ubrus, posypeme moukou, rozválíme a rukama vytáhneme na tenký plát. Necháme trochu proschnout, potom odřízneme silné okraje, lehce pokropíme částí rozehřátého másla a na půlku těsta dáme nádivku.

4

Pomocí ubrusu přehneme prázdnou polovinu přes naplněnou a přeneseme na pečicí papír na plech. Potřeme zbytkem másla a pečeme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4