Malinová marmeláda

Ingredience

kg čerstvých malin
1 citron (3 lžíce šťávy)
1 balení gelfixu 2:1
500 g krupicového cukru

Postup přípravy

1

Maliny pečlivě očistíme a opláchneme vlažnou vodou. Necháme je okapat. Nasypeme je do hrnce a lehce rozmačkáme. Maliny vaříme deset minut, dokud se nám nerozvaří.

2

Jakmile budou maliny pěkně rozvařené, přidáme k nim cukr. Vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Nakonec přidáme gelfix a marmeládu vaříme dalších 5 minut. V závěru přípravy marmelády přidáme citronovou šťávu a marmeládu odstavíme ze sporáku.

3

Marmeládu naplníme do vyhřátých a pečlivě vyčištěných skleniček. Naplněné sklenice otočíme dnem dolů a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3