Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou kynutého těsta. Z mléka odebereme asi 50 ml mléka a lehce ho ohřejeme. Přidáme lžičku cukru a droždí. Vše rozmícháme, aby se cukr a droždí rozpustilo a propojilo. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Mouku prosejeme a smícháme s krupicovým cukrem a špetkou soli. Přidáme změklé máslo, zbytek mléka, žloutek a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo odležet.
Než nám těsto vykyne, připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s oběma cukry, citronovou kůrou, máslem a vajíčkem. Důkladně vše promícháme.
Nakonec připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vše zamícháme, aby se nám vytvořila drobenka.
Z kynutého těsta tvoříme 4 větší díly, které ještě necháme dalších 15 minut kynout. Z každého kousky těsta vytvarujeme věší koláč, který rozválíme na tenkou placku. Koláče plníme tvarohovou a povidlovou náplní.
Na povidlové koláče vložíme drobenku na tvarohové koláče dáme sušené brusinky. Koláče dáme na plech a okraje pomažeme vajíčkem.
Pečeme je asi 15 minut dozlatova.