Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si hrnec s vodou a přivedeme ji k varu. Brambory důkladně očistíme a dáme je vařit do vroucí vody i se slupkou. Brambory vaříme 15 minut, nesmí být rozvařené, ale polotvrdé.
Horké brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno. Mouku prosejeme, smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme šišky. Do hrnce napustíme vodu a dáme ji vařit.
Hotové bramborové šišky vaříme ve vroucí vodě asi 4 až 6 minut. Hotové šišky poznáme tak, že vyplavou. Zcedíme je a necháme okapat.
Máslo rozpustíme a mák smícháme s cukrem. Hotové šišky podáváme s mákem a polité máslem.