Mandarinková roláda bez mouky s třepacím krémem

Ingredience

Na těsto
5 vajec
1 balení vanilkového pudingu (na vaření)
100 g moučkového cukru
Na třepací krém
1 balení vanilkového pudingu (bez vaření)
1 balení smetany ke šlehání
1 balení ztužovače na šlehačku
312 g konzervovaných mandarinek

Postup přípravy

1

Těsto připravíme tak, že vyšleháme žloutky s cukrem a pudinkem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do vaječné směsi. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně jej rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do růžova přibližně 8-10 minut. Vyjmeme i s papírem z plechu a obrátíme na pocukrovanou utěrku, necháme vychladnout. Stáhneme opatrně pečicí papír.

2

Mezitím přichystáme třepací krém. Do uzavíratelné nádoby vlijeme mandarinky i s nálevem, trochu je ponorným mixérem posekáme, přisypeme pudink bez vaření, ztužovač a smetanu. Dobře uzavřeme a protřepeme. Necháme odstát v lednici.

3

Studený plát pomažeme krémem a svineme do rolády. Pomažeme zbylým krémem a dozdobíme dle fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3