Recepty Dezerty Pečené Mandarinkový koláč

Ingredience

Korpus:
200 g moučkového cukru
4 vejce (velká, pokojové teploty)
300 g hladké mouky
½ balíčku prášku do pečiva
180 ml mléka
Krém:
500 g mascarpone (studeného)
250 ml smetany ke šlehání (studené)
8 mandarinek
Zdobení:
1 mandarinka
5 lžic moučkového cukru

Postup přípravy

1

Našleháme vejce s cukrem a přidáme šlehačku.

2

Postupně přisypeme mouku a ostatní ingredience a vypracujeme těsto.

3

Formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme 40 až 45 minut při 180 °C. Necháme vychladnout na mřížce.

4

Připravíme si krém: Našleháme mascarpone se šlehačkou.

5

Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části a pokapejte šťávou ze 4 mandarinek.

6

Na korpus rozprostřeme polovinu krému a poté naskládáme měsíčky mandarinek. Přiklopíme druhou polovinou korpusu. Kolář ozdobíme zbylým krémem.

7

Koláč ozdobíme několika měsíčky mandarinek a posypeme moučkovým cukrem. Dáme odpočívat do ledničky alespoň na 3 hodiny.

8

Servírujeme vychlazené.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3