Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z citronu nastrouháme kůru. V hrnci rozehřejeme med, cukr a máslo dokud se vše nerozpustí. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
Jakmile směs vychladne smícháme ji s vajíčkem, vodou, kakaem a lžičkou perníkového koření. Vše dobře promícháme a přidáme prášek do perníku, mouku a nakonec mandle.
Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc uležet. Těsto by si mělo odpočinout minimálně 12 hodin.
Druhý den těsto promícháme a nalijeme jej na plech s pečicím papírem. Perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut na 180°C.