Recepty Dezerty Pečené Mandlový perník s barevným zdobením

Ingredience

Těsto
200 g mletých mandlí
1 vejce
1 citron
150 g moučkového cukru
1 balíček kypřicího prášku do perníku
100 g másla
300 g medu
1 lžička perníkového koření
3 lžíce vody
½ kg hladké mouky
1 lžíce kakaa
Na ozdobu
150 g čokolády
cukrářské zdobení

Postup přípravy

1

Z citronu nastrouháme kůru. V hrnci rozehřejeme med, cukr a máslo dokud se vše nerozpustí. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru.

2

Jakmile směs vychladne smícháme ji s vajíčkem, vodou, kakaem a lžičkou perníkového koření. Vše dobře promícháme a přidáme prášek do perníku, mouku a nakonec mandle.

3

Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc uležet. Těsto by si mělo odpočinout minimálně 12 hodin.

4

Druhý den těsto promícháme a nalijeme jej na plech s pečicím papírem. Perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut na 180°C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3